Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Συντηρητικά στα καλλυντικά- Parabens!!

Καλησπέρα κορίτσια! Στην προηγούμενη ανάρτησή μου είχα κάνει λόγο για τα συντηρητικά των καλλυντικών και ανέφερα τα Parabens, έτσι αποφάσισα σήμερα να σας πω δυο λόγια για αυτά τα συντηρητικά για τα οποία γίνεται πολύς λόγος τα τελευταία χρόνια και πρέπει να γνωρίζουμε κάποια πράγματα

Είναι γεγονός πως η πλειοψηφία των καλλυντικών περιέχει Parabens, ενώ τελευταία πολλές εταιρίες κατασκευάζουν νέα προϊόντα χωρίς αυτά και βασίζουν την προώθηση και τη διαφήμιση τους, στο γεγονός αυτό.

Τα Parabens είναι εστέρες που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά σε καλλυντικά, τρόφιμα και φάρμακα, προκειμένου να εμποδίσουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Αυτό γίνεται τόσο για να προστατευθούν οι καταναλωτές, όσο και για να μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο το προϊόν για περισσότερο καιρό. Η συνήθης συγκέντρωση parabens στα καλλυντικά κυμαίνεται από 0.01 έως 0.3%. 





Τα Parabens έχουν συνδεθεί με καρκίνο του μαστού, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό στοιχείο για να υποστηριχθεί αυτή η αξίωση. Τα Parabens έχουν βρεθεί σε 20 δείγματα όγκων του στήθους, αλλά είναι άγνωστο εάν αυτό θα ήταν το ίδιο για τον υγιή ιστό στηθών. Η περαιτέρω έρευνα είναι απαραίτητη για να καθιερώσει τη σημασία των parabens στους όγκους στηθών και για να εγκαταστήσει μια αιτιώδη συνάφεια μεταξύ των parabens στα καλλυντικά και του καρκίνου του μαστού.
Η διαμάχη για το αν τα Parabens είναι ένοχα για την εκδήλωση όγκων κρατάει ακόμα. Τεράστιες θα ήταν οι απώλειες για πάρα πολλές εταιρίες καλλυντικών που τα χρησιμοποιούν αν αποδεικνυόταν ότι η χρήση τους προκαλεί προβλήματα. Πλέον όμως πολλές εταιρίες βασίζονται και στην paraben-free διαφήμιση, επηρεάζοντας τους καταναλωτές που δε θέλουν να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους, ακόμα κι αν αυτό βασίζεται σε ενδείξεις κι όχι σε αποδείξεις.

                                      

Αυτά για τα Parabens, ελπίζω να σας φάνηκε ενδιαφέρον η ανάρτηση!
Φιλιά,
Δώρα 



3 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον άρθρο!
    xxx
    http://itsallaboutbeautybydemyfil.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό το άρθρο έτσι για να γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο και πληροφοριακό άρθρο έχω γράψει και εγώ ένα αντίστοιχο επί του θέματος. Θα χαρώ να μου πεις τη γνώμη σου.

    http://beautystars.gr/sintiritika-kallintika/

    ΑπάντησηΔιαγραφή